Bath Road, Beckington

Bath Road, Beckington, Beckington, Nr Bath, Somerset

We are really happy to now be moving on to Building Regulations stage for this exciting residential extension and internal re-modelling project in Beckington. Staunch opposition from the Conservation Officer meant that gaining Planning Approval was far more difficult than expected.

Set in the heart of the village Conservation Area, the CO had extreme views with regards to the appearance and setting of the front extension in particular and (even though we had near-overall support from local residents and the Parish Council) we had to argue our case and present a strong Heritage Statement with additional imagery in order to avoid the application going to committee.

The large front car-park which has been a 'negative element' within the Conservation Area for 4 decades will soon be a beautiful, landscaped front garden and glazed dining room extension.

Internally, we are are converting the ground floor workshop and garage into a large open-plan kitchen/living space, with the extension offering a separate dining space with full-height glazing to draw natural light as far into the space as possible.